Category Archives: Χωρίς κατηγορία

Έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου

Έθιμα
Ιεροσόλυμα: Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, ο εκάστοτε Πατριάρχης Ιεροσολύμων προβαίνει στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως. Πρόκειται για μια πανάρχαια τελετουργία, με θαυματουργικό υπόβαθρο και αμφιλεγόμενο χαρακτήρα. Continue reading

Επιστημονική ημερίδα του προγράμματος FORESMIT

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη, η ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των περιαστικών δασών στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής» που διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος FORESMIT.

Την εναρκτήρια τελετή της ημερίδας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Αν. Καθηγητής κ. Φώτιος Μάρης. Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικήτας Φραγκισκάκης. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης κ. Παναγιώτης Μουχταρίδης και ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος.

Κατά τη πρώτη ενότητα έγινε παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του προγράμματος FORESMIT από την Καθηγήτρια Καλλιόπη Ραδόγλου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανάλυση των χειρισμών και των μεθόδων που θα ακολουθηθούν στα δύο περιαστικά δάση της Ξάνθης και της Φλωρεντίας από τους ερευνητές AlessandraLagomarsino, συντονίστρια του προγράμματος και τουςAlessandroPaletto, και UgoCiavetta. Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν για το περαστικό δάσος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλίας Μήλιος, ο Διευθυντής Δασών Ξάνθης, ο Δασάρχης Ξάνθης ενώ ο κ. Δημήτρης Κεραμιτζής παρουσίασε το προγράμμαΑειφορική εκμετάλλευση βιομάζας, για την παραγωγή βιοενέργειας, SeemLa.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας ήταν σημαντική, κυρίως από δασολόγους και δασοπόνους των δασικών υπηρεσιών, υπαλλήλους των ΟΤΑ, πανεπιστημιακό προσωπικό και φοιτητές Δασολογίας.

Η ντροπή της πατρίδας

11780659_10206154426054100_381281782_nΥβριζόμενος κάποτε από έναν Αττικό για τη Σκυθική καταγωγή του (ότι ήταν βάρβαρος), ο Ανάχαρσις του απήντησε: «Εμένα μεν με ντροπιάζει η Πατρίδα μου, συ δε ντροπιάζεις την Πατρίδα σου.»

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/anekdota/7#ixzz3uQGNtTwH

Ο Κώστας Χρυσόγονος για την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή

Με παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε την προσοχή που πρέπει να επιδείξει η Ευρώπη απέναντι στην προοπτική δημιουργίας σώματος ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Continue reading

Συνάντηση αγάπης με την Φιλόπτωχο

Tο Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής, σας προσκαλεί για απογευματινό τσάι -καφέ. σήμερα ( Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου),στις  18:30, στη Λέσχη Κομοτηναίων, στον 1ο όροφο, διοργανώνει  εκδήλωση  την οποία θα πλαισιώσει και η χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής με χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Continue reading

Είπε

AAAMPATSOLAKIS-300x79Εάν επιθυμείς την ειρήνη, μη χτυπάς το τύμπανο ούτε για γιορτή.

Πολύβιος Δημητρακόπουλος
στρατιωτικός, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και μυθιστοριογράφος.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1612#ixzz3uQFS25Re