ΔΕΔΔΗΕ: Βασιλιάδες και ζητιάνοι του χαλκού

1 (77)Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Δράμας, τρεις (3) άτομα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28 και 50 ετών, και ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης άλλους δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 42 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στο Νομό Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντόπισαν την 11-11-2014 το απόγευμα, τους τέσσερις (4) αλλοδαπούς δράστες, να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους του νομού Δράμας.

Στην προσπάθεια τους να τους ελέγξουν, οι δράστες δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και οι τρεις από αυτούς διέφυγαν με το ένα από τα δύο οχήματα, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη προβάλλοντας αντίσταση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ίδιο απόγευμα (11-11-2014) το παραπάνω όχημα και να συλλάβουν, το επόμενο πρωί (12-11-2014), τον 50χρονο, ενώ οι υπόλοιποι δύο δράστες διέφυγαν τη σύλληψη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, βρέθηκαν τρία (3) πηνία χαλκού και 20 περίπου μέτρα καλώδια χαλκού σε τεμάχια, τα οποία, όπως προέκυψε, αφαίρεσαν οι δράστες από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ, σε αγροτική περιοχή του Φωτολίβους Δράμας. Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα χαλκού, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ.

Απάντηση