Πιο κοντά Αμβούργο Αλεξανδρούπολη

20141114_164113Την προοπτική συνεργασίας των λιμανιών του Αμβούργου και της Αλεξανδρούπολης, έθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, στην συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου του Αμβούργου κ.Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψη του στη γερμανική πόλη.
Ο κ.Γεροντόπουλος, στη διάρκεια της πολύ φιλικής συζήτησης με τον κ.Σολτς και αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ.Σταύρο Σταυράκογλου, έθεσε το θέμα της συνεργασίας των δύο λιμανιών. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει στρατηγική θέση και αποτελεί πύλη εισόδου για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αλλά και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.
Ο κ.Σολτς, είναι από εκείνους που στην δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο της κρίσης, πάντα έλεγε στους συμπατριώτες του πολιτικούς ότι η Γερμανία πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα και να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Αυτό επανέλαβε και στον κ.Γεροντόπουλο, προς τιμήν του οποίου μάλιστα είχε δώσει εντολή και αναρτήθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία στην είσοδο των γραφείων του. Όπως τόνισε: «Πιστεύω ότι Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο Δυτικός Πολιτισμός χρωστάει πολλά στην Ελλάδα και αυτό το τονίζω από τα νεανικά μου χρόνια».

Απάντηση