Αλεξανδρούπολη: Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

IMG_8130Ομιλία με θέμα:  «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών μέσα από τη συνεργασία και τη δικτύωση σε τοπικό επίπεδο. Η εμπειρία 1 χρόνου λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου» διοργανώνει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ)-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν: ο Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας, ο Παύλος Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής & Διευθυντής του Εργαστηρίου των Ιατροδικαστικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., η Ζωή Σιδηροπούλου, Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, η Ειρήνη Μαυρουδή, Αστυνόμος Β΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, καθώς και η Παναγιώτα Παρδαλίδου-Δουλάμη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης. Τον συντονισμό της ομιλίας θα κάνει ο Δημήτρης Κολιός, Δημοσιογράφος – Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Maximum FM 93.6.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε τις πτυχές του κοινωνικού αυτού φαινομένου. Η παρουσία σας θα συμβάλλει στην ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αναγκαιότητα συνεργασίας των τοπικών φορέων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, σε θέματα έμφυλης βίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2 και στο τηλέφωνο 2551025629.

Απάντηση