Κομοτηνή: Παιδική προστασία, μια υπόθεση όλων μας

IMG_0078Τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν συνήθως το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού, επηρεάζονται δυσανάλογα όταν επικρατούν συνθήκες φτώχειας και αδυναμίας ανταπόκρισης από το οικογενειακό τους περιβάλλον και κινδυνεύουν να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες στις περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες τους,όταν βρίσκονται σε καθεστώς έξω-οικογενειακής φροντίδας. Το καμπανάκι αυτού του μηνύματος ήχησε σήμερα κατά τη διάρκεια εργασιών της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Θέμα της «Παιδική Προστασία. Θεσμοί, φορείς,κοινωνία των πολιτών. Μια υπόθεση όλων μας.» διοργανωτές τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.

Στόχος, μεταξύ άλλων, να μπορούν τα παιδιά χωρίς γονική φροντίδα, να έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν το μέλλον τους και να εξελιχθούν σε αυτοδύναμα, αυτάρκη και συμμετοχικά μέλη της κοινωνίας, μέσα από τη διαβίωσή τους σε ένα υποστηρικτικό και προστατευτικό  περιβάλλον, το οποίο διασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πλήρη ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.

Απάντηση