«Γέφυρες» αγάπης σε Αθήνα και Θράκη

IMG_1800Οι «Γέφυρες» ενώνουν τόπους, ανθρώπους, πολιτισμούς, κόσμους. Οι «Γέφυρες»  έδωσαν και το όνομά τους στη δράση που υλοποιήθηκε με επιτυχία σε Αθήνα και Ξάνθη. Γεφυρώθηκε το άγνωστο με το γνώριμο, τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων της Θράκης με ιδιωτικό αθηναϊκό σχολείο, οι διαφορετικές γλώσσες και η διαφορετική θρησκεία, οι διαφορετικοί πολιτισμοί.

Στη Θράκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τη Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, γίνεται κάθε χρόνο ημερήσια κατασκήνωση στις όχθες του Νέστου. Στην κατασκήνωση μετέχουν παιδιά και έφηβοι της μειονότητας και της πλειονότητας που είναι μέλη των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων, των Δ.Ε.Ν. όπως τα αποκαλούν τα ίδια τα παιδιά. Μια μικρή γεύση αυτής της κατασκήνωσης πήραν 12  παιδιά ιδιωτικού  αθηναϊκού σχολείου με τους δασκάλους τους  που φιλοξενήθηκαν αυτές τις μέρες στην Ξάνθη.

Συνεργάτες των Δ.Ε.Ν., μέλη της μειονότητας και της πλειονότητας,  φιλοξένησαν και συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού Σχολείου  βλέποντας τον  ενθουσιασμό στα παιδιά Γ’, Δ’, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, τόσο από τη Θράκη, όσο και από την Αθήνα.  Περιπέτεια, παιχνίδια, νέα ερεθίσματα, ευκαιρία για καινούργιες φιλίες και για την ανάπτυξη δημιουργικότητας.

 

 

 

Απάντηση