Η πρώτη Ανάσταση στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής

IMG_1847

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων στο πλευρό του Διευθυντή των Φυλακών Ζωγράφο Κοκκίδη.

Υπέπεσαν σε  αδικήματα, κάποιοι δημιούργησαν χρέη που δεν μπόρεσαν να καλύψουν και κάποιοι άλλοι  τέλεσαν αξιόποινες πράξεις για τις οποίες τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης. Για όλους, περίπου 300 κρατούμενους, η ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής είναι δύσκολη και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη τις Άγιες τούτες μέρες.

Κοντά στους φυλακισμένους και στους εργαζόμενους στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής βρέθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων τελώντας την πρώτη Ανάσταση της βραδιάς.

“Να βλέπετε με την καρδιά  σας και θα είστε ελεύθεροι, όπου κι αν βρίσκεστε ”  τους προέτρεψε ο Μητροπολίτης καλώντας να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν τους και να γεμίσουν την καρδιά και την ψυχή τους με την ελπίδα του Αναστάντα  Χριστού, “γιατί τότε, όπου κι αν είστε, θα είστε ελεύθεροι”  τους είπε σημειώνοντας ότι πολλοί έξω από τις φυλακές είναι “κρατούμενοι” και “φυλακισμένοι” γιατί δεν ακούν πια την καρδιά τους, αλλά γίνονται δέσμιοι της λογικής.

Συγκινητική η στιγμή κατά την οποία όλοι μαζί, κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, με την παρότρυνση του Μητροπολίτη, έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη” κρατώντας αναμμένα κεριά. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος χάρισε σε όλους, έναν προς έναν, κι από ένα κόκκινο βαμμένο αυγό.

Απάντηση