Ανάσταση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

IMG_1851Ο χώρος των Γραφείων Κίνησης και του Παρεκκλησίου, η κεντρική είσοδος, από όπου καθημερινά περνούν γιατροί,νοσηλευτές και εκατοντάδες ασθενείς με τους συνοδούς τους, του Νοσοκομείου Κομοτηνής  αποτέλεσε “τόπο συνάντησης” ελπίδων,προσευχών, “τόπο”  πίστεως κι αγάπης,  τόσο των ιατρών και των νοσηλευτών, όσο και των ασθενών- συνοδών που βρίσκονται αυτές τις Άγιες ώρες στο Νοσοκομείο, μακριά από αγαπημένους, μακριά από τις οικογένειές τους και την εορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού τους.

Στο πλευρό τους για μια ακόμη  χρονιά βρέθηκε το βράδυ της Ανάστασης  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων που τέλεσε την αναστάσιμη λειτουργία κάνοντας το “Χριστός Ανέστη¨ να ακουστεί τόσο δυνατά και τόσο  καθαρά που άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων και τους γέμισε κουράγιο στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

triasnosokomeioΜάλιστα στα λίγα λόγια που μοιράστηκε μαζί τους δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν κλινήρη ιερέα που ως ασθενής και νοσηλευόμενος, όταν τον επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης, του είπε  ότι εκεί (στο Νοσοκομείο) κοίταζε προς τον ουρανό πιο συχνά από ότι όταν υγιής κι  ασχολούνταν  με την καθημερινότητά του. “Εσείς με τον αγώνα που δίνετε για να κρατήσετε στη ζωή τους ανθρώπους κοιτάτε πιο συχνά προς τον Θεό από ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι” είπε  χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος εξαίροντας την προσπάθεια τους.

Παρών στην σεμνή, αλλά όμορφη τελετή, ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο  κ. Γιάννης Πασσόπουλος, πιστός  στον πολυετή αγώνα που δίνει για την στήριξη του Νοσοκομείου δεν παρέλειψε να βρεθεί κοντά στους εργαζόμενους, ακόμη  και το βράδυ της Ανάστασης.

 

 

Απάντηση