Αλεξανδρούπολη: Δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

φωτό από τα εγκαίνια 1Στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των δομών που ήδη υπάρχουν αλλά και για τη δημιουργία νέων όπου χρειάζεται, ώστε να δώσει ανάσα και ελπίδα σε γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί. Η μέχρι σήμερα εμπειρία από τη λειτουργία αυτών των δομών είναι πολύ θετική. Όσο αυτές γίνονται γνωστές στις γυναίκες τόσο αυξάνεται η χρήση των υπηρεσιών τους. Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε ότι θα ενταχθεί στις δομές και η συμβουλευτική εργασίας.
Επίσης, δήλωσε ότι άμεσα θα συγκροτηθεί Επιτροπή για την κύρωση στη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία είναι το πρώτο δεσμευτικό διεθνές κείμενο για την πρόληψη του φαινομένου, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών.
Επιπλέον τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση, το trafficking κλπ. διαπερνούν όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας. Υπογράμμισε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες για να καταγγείλουν την κακοποίηση τους.
Τέλος, επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της ισότητας των φύλων και την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν άμεσα επιτροπές ισότητας στις Περιφέρειες και τους Δήμους καθώς επίσης και να υπογραφεί η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες από όλους τους Δήμους.

Απάντηση