Ξάνθη: Σπείρα ξήλωσε δυο τόνους καλώδια από εργοστάσιο

1 (20)«Βαρύ» παρελθόν στην παρανομία είχαν τα μέλη σπείρας «κυνηγών» χαλκού που ρήμαξαν ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Γενισέα Ξάνθης και άρπαξαν περίπου δυο τόνους καλώδια, τα οποία φόρτωσαν σε ένα… στόλο από τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής είχαν πληροφορίες για τη δράση της σπείρας έστησαν μπλόκα μαζί με μονάδες της Ο.Π.Κ.Ε.. Σε ένα από αυτά, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τους πέντε δράστες και επιχείρησαν να σταματήσουν τα τέσσερα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν. Οι τρεις από αυτούς ηλικίας 33, 27 και 21 χρόνων ακινητοποίησαν δύο από τα οχήματα και συνελήφθησαν, αλλά οι άλλοι δύο ηλικίας 24 και 26 χρόνων πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη ένας 24χρονος, ενώ ένας 26χρονος κατάφερε να εξαφανιστεί εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του. Στα τέσσερα οχήματα βρέθηκαν δυο τόνοι καλωδίων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, απείθεια και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού τους και την εξιχνίαση και άλλων κλοπών.

Όλοι οι δράστες έχουν παρελθόν στις συλλήψεις για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 33χρονος έχει κατηγορηθεί ακόμη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, ο 26χρονος για ληστεία και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων, ο 27χρονος και ο 24χρονος για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Απάντηση