Μαύρη εργασία και ανεργία οι μεγάλοι εφιάλτες

IMG_5654Η μαύρη εργασία κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις, η ανεργία και η μη καταβολή του μισθού είναι τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία καλείται να καταγράψει το Εργατικό Κέντρο της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον Τάκη Μουμτζίδη, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά τους βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους επί μήνες.

Επίσης, οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι επίσης σύνηθες «φαινόμενο» στις μικρές, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις της Ροδόπης.

Όσον αφορά στην ανεργία εξακολουθεί να παραμένει εφιάλτης για χιλιάδες κατοίκους, άνθρωποι από 18 έως 60+ αν έχουν δουλειά και τη χάσουν δύσκολα μετά επανέρχονται στον εργασιακό χώρο παραμένοντας για μακρύ χρονικό διάστημα αποκλεισμένοι. «Το συνδικαλιστικό κίνημα έφθινε και δυστυχώς τα συνδικάτα βρέθηκαν απροετοίμαστα για αυτές τις αλλαγές» καταλήγει έντονα προβληματισμένος ο κ. Μουμτζίδης παραδεχόμενος κι εκείνος μια μεγάλη ήττα που την πλήρωσαν και εξακολουθούν να την πληρώνουν εργαζόμενοι και άνεργοι.

Απάντηση