Δημιουργία αναπηνιστηρίου στο Σουφλί

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του thrakinet.tv και πολύ το χαιρόμαστε γιατί το αξίζουν οι κάτοικοι του Σουφλίου και η ιστορία του τόπου:

“Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.

ergostasio5Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πασχάλης Χαριζάνης, έδωσε στη δημοσιότητα ελπιδοφόρες πληροφορίες που αφορούν τον νομό Έβρο και ειδικότερα την περιοχή του Σουφλίου.

Φιλοξενούμενος λοιπόν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο κ. Χαριζάνης δήλωσε πως αυτήν τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση του κλάδου της σηροτροφίας.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να οργανωθούν οι ήδη υπάρχουσες σηροτροφικές μονάδες, αλλά και να επανέλθει και ο συνδετικός τους κρίκος που δεν είναι άλλος από την δημιουργία αναπηνιστηρίου. Ποια είναι όμως η παρούσα κατάσταση στο Σουφλί;

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο κατά τον κ. Χαριζάνη, γι’ αυτό και πρέπει να αξιοποιηθεί η οικονομική ενίσχυση που δίνεται τώρα , ούτως ώστε να δημιουργηθεί καινούργιο αναπηνιστήριο με νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθεί ήδη και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να προχωρήσει στην κατασκευή νέου αναπηνιστηρίου (αξίας περίπου 250.000 ευρώ), προκειμένου να εκπαιδεύσει έτσι νέους σηροτρόφους, αλλά το κυριότερο να απορροφήσει όλη την παραγωγή κουκουλιών.

Προς το παρόν, στο Σουφλί υπάρχουν 3 οικογένειες που μεταποιούν το νήμα και που αν φτιάξουν καθαρό ελληνικό μετάξι, θα μπορέσουν να το πιστοποιήσουν κι έτσι να αποκτήσεις πολύ μεγάλη αξία όλο το προϊόν.
Εκείνο πάντως που υπογράμμισε ο κ. Χαριζάνης είναι ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας. Κάτι που σίγουρα πολλές φορές ξεχνάει η ελληνική Πολιτεία…”

πηγή:thrakinet.tv

Απάντηση