Το χωριό της καρδιάς τους…

 

IMG_5714Ένας πολιτιστικός Σύλλογος κρατά «ζωντανό» ένα χωριό της Ροδόπης. Ο πολιτιστικός Σύλλογος Μικρού Κρανοβουνίου από το 1991 έως σήμερα κατορθώνει με τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες του να δίνει χαρά, ζωντάνια στους κατοίκους κρατώντας τους σε εγρήγορση.

Τελευταία πρωτοβουλία του Συλλόγου η Φθινοπωρινή Γιορτή της Γής με την έκθεση εργαλείων οικιακής και αγροτικής χρήσης, αλλά και προϊόντων, που στόχο είχε να αναδείξει τα παλιά επαγγέλματα. «Για παράδειγμα την καλλιέργεια σουσαμιού, τώρα έχει χαθεί, παλιότερα ήταν στο επίκεντρο των αγροτών» δηλώνει η Αθανασία Γιαννακάκη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και σημειώνει ότι ακόμη και το επάγγελμα του κτηνοτρόφου τείνει να χαθεί, καθώς υπάρχουν μόνο δύο κτηνοτρόφοι στον οικισμό τους.

IMG_5716Η επιστροφή τριών νέων ζευγαριών στο χωριό έδωσε νέα ανάσα και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. «Αξίζει τον κόπο να μεγαλώνεις τα παιδιά σου σε ένα τέτοιο μέρος , παρά το γεγονός ότι με δυσκολία υλοποιούνται οι εξωσχολικές δραστηριότητες» δηλώνει η κα Γιαννακάκη και σημειώνει ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθούν στο χωριό να είναι περισσότερα τα μνημόσυνα και οι κηδείες και λιγότερες οι βαφτίσεις, αλλά η ελπίδα για το ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου παραμένει ακόμη ζωντανή.

Απάντηση