24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Με τη δική τους αποχή από το λειτούργημα της ενημέρωσης όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου και έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας τα ΜΜΕ δεν θα υπηρετούν τα ενημερωτικά τους καθήκοντα, ούτως ώστε να λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη, καλύπτοντας πλήρως την γενική απεργιακή κινητοποίηση.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ «διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας Κοινωνική Ασφάλιση (κύριες και επικουρικές συντάξεις), Πρόνοια, Υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη), με βάση τις σύγχρονες αληθινές κοινωνικές ανάγκες. Διεκδικούμε τη διατήρηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλιση όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης (newmedia), καθώς και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας».

Παρόλο που, ευκαιρίας δοθείσης, τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στα ΜΜΕ προβάλουν ορισμένα εξειδικευμένα αιτήματα, η πραγματική αιτία της απεργίας είναι η διαδήλωση της αντίστασης στις προωθούμενες από την κυβέρνηση δυσμενείς ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. Μολονότι η σχετική φρασεολογία τύποις διαφέρει κάπως, η ουσία για τον κλάδο των ΜΜΕ ταυτίζεται με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ: «Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η κυβέρνηση, αθετώντας τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είμαστε αντιμέτωποι με έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα. Σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία».

Απάντηση