Ξεκίνησε η αποπομπή των διοικητών του ΕΣΥ – Ποιοι είναι οι 11 πρώτοι

Έντεκα διοικητές εκ των συνολικά 59 «κομμένων» από την Επιτροπή Αξιολόγησης και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποχώρησαν από τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που διοικούσαν, καθώς σήμερα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι σχετικές διοικητικές πράξεις.

Πρόκειται τους επικεφαλής του νοσοκομείου «Λαϊκό», κ.κ. Γιάννη Πατσογιάννη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, διοικητή και αναπληρωτή διοικητή, αντιστοίχως, τον διοικητή του «ΕΛΠΙΣ» κ. Θεόδωρο Γιάνναρο, τον αναπληρωτή διοικητή του «Ευαγγελισμού» κ. Γιώργο Ράπτη, τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας κ. Κώστα Πεταλά, τον διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», κ. Νίκο Φαλδαμή, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Κωσνταντοπούλειο» κ. Γιώργο Λύγκο. Επίσης, αναρτήθηκαν οι αποφάσεις παύσης της θητείας του διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Σερρών κ. Γρηγόρη Ευσταθιάδη, της αναπληρώτριας διοικήτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου, κυρίας Αγγελικής Λενακάκη, του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Χανίων κ. Γιάννη Μανούσακα και του διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Νίκου Ξυπολυτά.

Μέσω των αναρτήσεων στη Διαύγεια θα συμπληρωθεί ο τελικός αριθμός των απορριφθέντων αξιωματούχων του ΕΣΥ, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε να μην γνωστοποιήσει τα συνολικά αποτελέσματα της περίφημης αξιολόγησης της αρμόδιας Επιτροπής για τους διοικητές, αλλά περιορίστηκε να παραθέσει τα αριθμητικά στοιχεία, ότι δηλαδή εκ των 71 στελεχών που είχαν αξιολογηθεί μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, οι 59 είχαν απορριφθεί.

Απάντηση