Το Μωσαϊκό της Ροδόπης

Ένα μικρό χωριουδάκι με λιγοστές οικογένειες χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων που συνυπάρχουν άριστα είναι το Μωσαϊκό της Ροδόπης.

IMG_6284«Έμενα στην Κομοτηνή, αλλά επιστρέψαμε στο πατρικό του ανδρός μου. Εδώ βρήκαμε ηρεμία, τα υπόλοιπα τα αναζητούμε στην πόλη όπου πηγαινο-ερχόμαστε » δηλώνει η κα Μαρία Καλτσά σημειώνοντας ότι τώρα λόγω των εορτών επιστρέφουν και οι εκτός του χωριού κάτοικοι αναζητώντας την χαρά των εορτών κοντά στον παππού και στην γιαγιά.

Κάτοικος του χωριού και ο κ. Ραμαδάν «Στο χωριό είναι δύσκολα γιατί δεν έχουμε δουλειά» δηλώνει σημειώνοντας ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζήτησαν δουλειά στα θερμοκήπια της Ολλανδίας, στα εργοστάσια της Γερμανίας και στα καράβια, ο ίδιος είναι καφετζής στο καφενείο «Η Ελλάς» που λειτουργεί από το 1964 στο χωριό. «Έναν καφέ για να τον πιούν το σκέφτονται» δηλώνει για τους συγχωριανούς του σημειώνοντας ότι και ο ίδιος είναι προβληματισμένος για το μέλλον του: «Μακάρι να ανοίξουν καινούργιες Βιομηχανικές Μονάδες ώστε να μην φύγει κανείς κι αυτοί που μετανάστευσαν να επιστρέψουν, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, αγαπάμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να μας βοηθήσει λίγο» σημειώνει ελπίζοντας πως ο νέος χρόνος θα φέρει και καλύτερες μέρες.

Απάντηση