Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης:Άρωμα ανάπτυξης

«Το 2015 ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για τον καθένα μεμονωμένα, την περιφέρεια και τη χώρα μας. Παρά τις αντιξοότητες –οικονομικές και καιρικές- νομίζω ότι καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε.» δηλώνει η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης κα Ζωή Κοσμίδου και σημειώνει ότι η Περιφέρεια Αν.Μ. Θράκης έχει βάλει στόχους υψηλούς για τον τόπο και για την νέα χρονιά. «Δουλεύουμε γι’ αυτούς τους στόχους και θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο 2016 θα υπάρξει αυτή η ανάκαμψη. Ήδη και μέσα στο 2015, παρά τις δυσκολίες όπου επενδύσαμε, για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού, υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, με αυξήσεις στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις τουριστών».

Όσον αφορά στους στόχους και στο πώς αυτοί ιεραρχούνται η εκτελεστική γραμματέας σημειώνει «Οπωσδήποτε να πάμε πολύ καλά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία, είμαστε έτοιμοι. Ο στόχος της ανάπτυξης είναι πρωταρχικός, κυρίαρχος. Ο περιφερειάρχης έχει θέσει ως υψηλό στόχο τη δημιουργία της περιφέρειας σαν χώρο τουριστικού προορισμού αριστείας. Δουλεύουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση» εξηγεί η κα Κοσμίδου προσθέτοντας ότι βαρύτητα δίνεται και στο κοινωνικό κράτος, αλλά και στον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως εξηγεί «γίνεται μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και υποστήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και κτηνοτρόφων. Είναι ένας πανέμορφος και πολύ πλούσιος τόπος που θέλει δυναμική υποστήριξη για να πάρει μπροστά».

Όσον αφορά τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας πιστεύει ότι απάντηση στην ανεργία θα δοθεί μέσα από τους αναπτυξιακούς στόχους και αυτό θα φανεί σύντομα. «Θα υπάρξει αποτέλεσμα και μέσα από την πολύ καλή συνοχή του περιφερειακού συμβουλίου» καταλήγει μην κρύβοντας την αισιοδοξία της για τη νέα χρονιά.

Απάντηση