Κιλτιρίτσια της Καβάλας

Παραδοσιακό φαγητό της Καβάλας, τα κιλτιρίτσια έχουν τη δική τους φινετσάτη νοστιμιά.

kiltiritzia psi
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

    • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 φλιτζάνι «Πλιγούρι»
    • 400ml «Τομάτα στον τρίφτη»
    • 4 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
    • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • μαϊντανό για το σερβίρισμα
    • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλιτζάνι νερό.

Βήμα 2

Λαδώνετε τα χέρια σας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.

Βήμα 3

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνετε με τη τομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.

Βήμα 4

Τοποθετείτε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζετε και μαγειρεύετε το φαγητό για 25 λεπτά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips
-Τα κιλτιρίτσια είναι πιο νόστιμα από τα γιουβαρλάκια και πανεύκολα. Παίρνουν επιπλέον γεύση αν αντικαταστήσετε το νερό με ένα φρέσκο ζωμό του ψυγείου.
-Ο φρέσκος βασιλικός στο σερβίρισμα τους πάει πολύ, το ίδιο και η ρίγανη.

πηγή:Olivemagazine.gr

Απάντηση