Κομοτηνή: Οι άποροι ασθενείς και το πάρτι στην Υγεία

Στους ιδιώτες γιατρούς, πρώην εργαζόμενους στο ΙΚΑ Κομοτηνής, φαίνεται πως βρίσκουν αρκετοί ασθενείς “καταφύγιο”. Συνεχίζεται έτσι μια στενή σχέση εμπιστοσύνης που είχαν αναπτύξει στα Ιατρεία του ΙΚΑ πριν την υλοποίηση των αλλαγών που “απομάκρυναν” πολλούς –ιδιώτες πια-γιατρούς.

«Εμείς βρήκαμε τον δρόμο μας, αλλά αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι οικονομικά αδύναμοι ασθενείς μας, όλοι όσοι ερχόταν στο ΙΚΑ αναζητώντας εξυπηρέτηση. Πώς λοιπόν να αρνηθεί κανείς την εθελοντική προσφορά ιατρικής περίθαλψης σ’ αυτούς;» αναρωτιέται ο κ. Κώστας Τσεπελίδης και προσθέτει ότι πολλοί ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε άπορους ασθενείς. Στην δημόσια Υγεία, « ένας κορεσμένος και πολύπαθος χώρος», όπως σημειώνει ο κ. Τσεπελίδης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν. «Δυστυχώς το πάρτι στο χώρο της δημόσιας Υγείας δεν έχει τελειώσει» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας τους κυβερνώντες να βάλουν επιτέλους ένα τέλος. «Τα δημόσια Νοσοκομεία θα πρέπει να στηριχτούν» προσθέτει επίσης και κάνει έκκληση να στηριχτεί σωστά το Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Όσον αφορά στις δυσκολίες της εποχής σημειώνει ότι αυτό που λείπει από τους Έλληνες είναι ο οικονομικός πατριωτισμός. «Ας μην είμαστε προκλητικοί τουλάχιστον μπροστά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε καν γάλα για το παιδί τους» δηλώνει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι παρά την κρίση κάποιοι εξακολουθούν να ζουν σαν να κατοικούν όχι στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα, αλλά στην Ελβετία. «Χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο. Δουλειά λοιπόν και λιγότερα λόγια»…

Απάντηση