Ροδόπη:Στο πλευρό των απόρων

Εθελοντές με πολύ αγάπη και διάθεση για προσφορά φροντίζουν άπορες οικογένειες οι οποίες έχουν χάσει τα πάντα και δεν έχουν δυνάμεις να ικανοποιήσουν ούτε και τις στοιχειώδεις ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους. 240 οικογένειες σιτίζονται από την ομάδα εθελοντών και εθελοντριών που έχει τη «βάση» της στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στο Κόσμιο της Ροδόπης. Κάθε Κυριακή μαγειρεύουν φαγητό για τις οικογένειες αυτές, αλλά και όλη την εβδομάδα διανέμουν τρόφιμα στα σπίτια ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε καν τα απαραίτητα.

25 άντρες και 100 γυναίκες με συντονίστρια την κα η Ειρήνη Παπαχρήστου προσφέρουν μάθημα αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. «Ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ, συχνά, αντί να κάνουν ένα μνημόσυνο, δίνουν τα λεφτά στην ομάδα και ταΐζουν έτσι τις άπορες οικογένειες» εξηγεί η κα Παπαχρήστου σημειώνοντας πως «Με λίγη αγάπη και λίγη καλή θέληση όλα γίνονται. Κάθε βράδυ ζητώ δύναμη από το Θεό για όλους τους εθελοντές που είναι στην ομάδα να μπορούν κι αυτοί να αντέξουν, για να φροντίσουν τον κόσμο που υποφέρει».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας νεαρός άρρωστος στην Κομοτηνή με τους ηλικιωμένους γονείς του να βρίσκονται στο Νοσοκομείο, «του έδωσα φαγητό και δεν μπορούσε να πει ούτε ένα ευχαριστώ, με κοίταζε στα μάτια και έκλεγε» δηλώνει επίσης δακρυσμένη η κα Παπαχρήστου και εύχεται: «Υγεία, χαρά, ευτυχία κι αγάπη στον κόσμο.»

Απάντηση