Κομοτηνή:Περιμένοντας τις ευτυχισμένες μέρες

Προβληματισμός και αναμονή επικρατεί στο χώρο της εργασίας στην Κομοτηνή. Παρήγορο και ελπιδοφόρο σημάδι αποτέλεσε το άκουσμα της είδησης της επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. «Είναι ένα σχέδιο το οποίο κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση το βλέπει θετικά και ελπίζουμε ότι το 2016 θα υπάρξει αυτή η πολυπόθητη εξέλιξη» δηλώνει ο Τάκης Μουμτζίδης, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κι άλλες Βιομηχανικές Μονάδες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανανεώνοντας έτσι την εικόνα της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

«Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, πολλά οικονομικά, νομικά ζητήματα και προβλήματα ανταγωνισμού υπάρχουν, αλλά αν υπάρχει αληθινή κυβερνητική βούληση, θα φανεί πολύ σύντομα.»
Όπως δηλώνει ο κ. Μουμτζίδης ένα άλλο στοίχημα για το 2016 είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι είναι στις προθέσεις της να επαναφέρει αυτό που ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί το καθεστώς που ισχύει από το 2011 και μετά με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων έχει ενισχύσει την μαύρη εργασία, την απλήρωτη εργασία και γενικότερα της εργοδοτική αυθαιρεσία».

Νέος χρόνος, παλιά προβλήματα και μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν με τους εργαζόμενους, αλλά και τους ανέργους να περιμένουν ελπίζοντας…

Απάντηση