Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ για το ασφαλιστικό

Απεργιακές κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καταγγέλοντας τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συντονιστεί με άλλες Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ, «με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις», ενώ θα οργανώσει ενημερωτική εκστρατεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για το ασφαλιστικό.

Σύνταξη-προνοιακό επίδομα

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι «οι σημερινοί νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πως οι κόποι μιας ζωής μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, ενώ η νέα γενιά, ακόμη και όταν θα βρει δουλειά, “διαπραγματεύεται” πλέον με τη μαύρη εργασία, γνωρίζοντας πως ουδέποτε θα συμπληρώσει σαράντα συναπτά έτη στην εργασία προκειμένου να δικαιούται σύνταξης ακόμη και στα βαθιά γεράματα».

Και συνεχίζει: «Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού που επιχειρείται οδηγεί σε στροφή της Δημόσιας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς την Ιδιωτική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες».

Απάντηση