Πρωτοχρονιάτικο πάρτι …

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, έκοψαν την καθιερωμένη πίτα τους.
Νωρίτερα την ίδια μέρα είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση των εθελοντών για τη νέα χρονιά στο πλαίσιο της οποίας έγινε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του 2015 στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν 80 συνολικά δράσεις. εκδηλώσεις, ημερίδες, ενημερωτικές εκστρατείες σε σχολεία, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε στοχευμένο κοινό, street action και ακτιβιστικές δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Ακολούθησε συζήτηση για καινοτόμους και αποτελεσματικούς τρόπους υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων για το 2016, οι οποίες ήδη έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Την κοπή της πίτας ευλόγησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παντελεήμων, ενώ παρόντες ήταν εκτός από πλήθος εθελοντών, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, o Περιφερειακός Σύμβουλος Ταρκάν Μουλταζά, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αν.Μ.-Θ. στην επιτροπή υλοποίησης του έργου Europe Direct Κομοτηνής, ο Γιάννης Γκαράνης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής στην επιτροπή υλοποίησης του έργου, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης (φορέα υποδοχής του Europe Direct) Στάθης Κεφαλίδης, η Μαρία Χαμητίδου από την Δομή διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔοΔΕΠ) της Περιφέρειας ΑΜ-Θ καθώς και εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων, με τους οποίους έχει αναπτυχθεί διαχρονικά μια ουσιαστική σχέση συνεργασίας και οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις του γραφείου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου,” οι εθελοντές είναι η ψυχή του γραφείου, χωρίς τους εθελοντές δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τόσες δράσεις ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά.
Ευχήθηκε η Νέα χρονιά να μας φέρει περισσότερη χαρά , φως ,ελπίδα , κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη και για το Europe Direct να είναι μια δημιουργική χρονιά με δράσεις αποτελεσματικές και χρήσιμες για τους συμπολίτες μας , ώστε να αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ε.Ε.”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Παντελεήμων παίρνοντας το λόγο ανέφερε: “Κυρία Σαλτσίδου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο εσάς όσο και όλα αυτά τα παιδιά που είναι ανάμεσά μας, γιατί αυτή η συνάντηση ζωογονεί όλους μας και μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε ακόμα νέοι. Ξέρετε, η διαφορά μεταξύ των νέων και των λίγο μεγαλύτερων είναι πολύ μεγάλη. Οι νέοι πάντα σκέφτονται μπροστά, οραματίζονται και ελπίζουν για κάτι καλύτερο. Οι μεγαλύτεροι σκέφτονται το παρελθόν. Όμως σκεπτόμενος κανείς το παρελθόν γερνά, ενώ βλέποντας μπροστά παραμένει νέος. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια την οποία κάνετε θα βρίσκετε εμάς αρωγούς και συμπαραστάτες, αλλά και εμείς μέσα από τα δικά σας οράματα θα παίρνουμε και μηνύματα αλλά και μέσα από τη συνεργασία των νέων και των ωρίμων θα παίρνουμε ό,τι καλύτερο για να ζήσουμε σήμερα αλλά και αύριο. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο το οποίο επιτελείτε, καλή επιτυχία στις σπουδές σας και όπου αλλού δραστηριοποιείστε, εύχομαι με το καλό το πτυχίο σας, και πάντοτε να θυμόσαστε αυτήν την πόλη στην οποία αναγεννηθήκατε, μεγαλώσατε, σπουδάσατε, και μέσα από τη συμβολή σας στο σήμερα και το αύριο να φτιάξουμε μια όμορφη Ελλάδα, έναν όμορφο τόπο. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Καλή Χρονιά!”

Απάντηση