Ψητές ντομάτες με φέτα

Μια πρόταση για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε και σαν μεζέ με κρασί ή ουζάκι.

OLIVE_P68

Υλικά

  • 4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες
  • 200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι)
  • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες (προαιρετικά)
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη. Μοιράζετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Απομακρύνετε το σκόρδο από το ταψί και σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό.πηγή:Olivemagazine.gr

Απάντηση