Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος 2016 – παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων

Η διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία για το προσεχές έτος, ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Η διαδικασία διεξάγεται φέτος για ένατη συνεχή χρονιά. Το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν σχεδιάσει έργα, με σκοπό να προαγάγουν την κατανόηση μεταξύ ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Η διαδικασία επιλογής για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο για έργα, τα οποία αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών.

Τα βραβευθέντα έργα θα πρέπει να λειτουργούν ως πρότυπα για νέους που ζουν στην Ευρώπη και να παράσχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μια κοινότητα.

Στο παρελθόν έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, βραβεία για προγράμματα ανταλλαγής νέων, καθώς και καλλιτεχνικά και διαδικτυακά έργα με ευρωπαϊκή διάσταση.

Χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ

Τα τρία βραβευθέντα έργα (τα οποία θα επιλεχθούν από 28 έργα που έχουν οριστεί από εθνικές κριτικές επιτροπές στα επιμέρους κράτη μέλη της ΕΕ) θα βραβευτούν με 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί τους θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, το φθινόπωρο του 2016.

Οι εκπρόσωποι των 28 βραβευθέντων εθνικών έργων θα προσκληθούν στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία στο πλαίσιο ενός τετραήμερου ταξιδιού στο Άαχεν, τον Μάιο του 2016.

Απάντηση