Ξάνθη: Συνελήφθη 18χρονος για ληστείες και διαρρήξεις

Η μοτοσικλέτα που είχε κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη της Ξάνθης ένας 18χρονος, δεν ήταν τόσο… γρήγορη όσο αυτές των ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον εντόπισαν να την οδηγεί στην κοινότητα Δροσερό. Με τη σύλληψή του, αποκαλύφθηκε όλη η δράση του, που περιλαμβάνει δυο ληστείες και μια απόπειρα, πέντε διαρρήξεις και τρεις κλοπές οχημάτων.

Ο νεαρός, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τη δικαιοσύνη για ληστείες και κλοπές, προσήχθη στην Ασφάλεια όπου διαπιστώθηκε ότι μέσα στην τελευταία εβδομάδα είχε κλέψει ακόμη ένα Ι.Χ. φορτηγό και άλλη μια μοτοσικλέτα τα οποία βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμη, διέρρηξε δυο καταστήματα και δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, από τα οποία είχε κλέψει συνολικά πέντε ηλεκτρονικές συσκευές, τα ελαστικά και ένα κλειδί του αυτοκινήτου, ρούχα, έγγραφα και 50 ευρώ. Αυτά, όμως, δεν ήταν τα μόνα «επιτεύγματα» του νεαρού κακοποιού…

Το ρολόι που φορούσε αποδείχθηκε ότι το είχε αρπάξει μαζί με μία αλυσίδα με σταυρό από έναν 79χρονο, τον οποίο είχε ληστέψει χτυπώντας τον μαζί με άγνωστους συνεργούς του στις 29 Δεκεμβρίου! Με τον ίδιο τρόπο, είχαν ληστέψει την προηγούμενη Δευτέρα και έναν 15χρονο μαθητή, από τον οποίο είχαν κλέψει 15 ευρώ. Στο διάστημα ανάμεσα στις δυο ληστείες, ο 18χρονος μαζί με έναν από τους συνεργούς του σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 64χρονος, τον χτύπησαν και προσπάθησαν να αρπάξουν όσα χρήματα είχε χωρίς να τα καταφέρουν. Οι ίδιοι διέρρηξαν μία επιχείρηση και έκλεψαν έναν φορητό υπολογιστή, μια εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία και τρεις φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών του και να εξιχνιάσουν όποιες άλλες ληστείες ή κλοπές τυχόν έχουν διαπράξει.

Απάντηση