Κομοτηνή:Δημοτική… Αλληλεγγύη

230 τόνοι φρούτα διανεμήθηκαν στην Ροδόπη συν 100 τόνοι μανταρίνια και πορτοκάλια που θα διανεμηθούν την εβδομάδα αυτή, ως έκτακτη βοήθεια. Τελικοί αποδέκτες είναι 17.000 κάτοικοι της περιοχής. O δήμος Κομοτηνής έχει καταγράψει τους έχοντες ανάγκη στήριξης και όπως δηλώνουν οι γνώστες δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν μόνοι τους, ούτε ένα κιλό μανταρίνια. Τις επόμενες μέρες μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) οι ωφελούμενοι θα πάρουν τρόφιμα (κοτόπουλα) 12.000 κάτοικοι των τεσσάρων δήμων της περιοχής της Ροδόπης (Κομοτηνή, Ιάσμου, Σαπών και δήμος Φιλύρας).

Ενδεικτικό σημάδι της οικονομικής δυσπραγίας πολλών κατοίκων της περιοχής είναι ότι πολλοί ντύνονται παίρνοντας ρούχα από την Ιματοθιοκήθη που λειτουργεί ο δήμος. Μεταχειρισμένα ρούχα, σε καλή κατάσταση, που κάποιοι άλλοι αφήνουν επειδή δεν τα χρειάζονται πια. Με τον ίδιο τρόπο πολλοί άποροι μαθητές έχουν εξασφαλίσει φέτος τα φροντιστηριακά τους βιβλία, δηλαδή παίρνοντας τα από την δημοτική βιβλιοθήκη, όπου κάποιοι άλλοι τα άφησαν επειδή δεν τα χρειάζονταν άλλο.

Επίσης, καθημερινά στο δήμο Κομοτηνής σιτίζονται 200 άποροι άνθρωποι, ενώ από την αποθήκη τροφίμων παίρνουν τρόφιμα (φασόλια, ρύζι, μακαρόνια κ.α.) 500 οικογένειες του Δήμου. «Αυξάνονται οι φτωχοί συνέχεια. Το πρόβλημα είναι η ανεργία και αντιμετωπίζεται μόνο με την εύρεση εργασίας, ο δήμος απαλύνει κάπως τον πόνο» δηλώνει ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής προσθέτοντας «η κοινωνική πολιτική χρειάζεται στα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης περισσότερο από κάθε άλλη φορά.»πηγή:ERT.GR

Απάντηση