Αλεξανδρούπολη Κομοτηνή μια επιχείρηση δρόμος

Άνοιγμα στην αγορά της Κομοτηνής επιχειρούν επαγγελματίες από την γειτονική Αλεξανδρούπολη θέλοντας να αξιοποιήσουν την πολυπληθής κοινότητα των φοιτητών του Δ.Π.Θ. Παράδειγμά τέτοιο αποτελεί η Κωνσταντίνα Καραλή. Καθημερινά από την πρωτεύουσα του Έβρου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Θράκης ελπίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα τους βγει σε καλό.

«Αυτές τις εποχές δεν παίρνεις ρίσκο. Θα πρέπει να το σκέφτεσαι διπλά γιατί οι κίνδυνοι να αποτύχεις είναι μεγάλοι» δηλώνει σημειώνοντας «η γραφειοκρατία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που βρίσκεις μπροστά σου. Πρέπει να περάσουν μέρες, μήνες και να ζεις με την αγωνία αν θα σου εγκρίνουν την άδεια, αν θα την πάρεις, στο διάστημα αυτό τα έξοδα τρέχουν κανονικά, ενοίκια, πάγια. Μπορεί να περάσουν και τρείς –τέσσερις μήνες χωρίς να έχεις ανοίξει το κατάστημα επειδή κωλυσιεργεί ένας υπάλληλος, συμβαίνουν κι αυτά.»

Ζει με το άγχος των υποχρεώσεων από την μια και της προσδοκίας του καινούργιου εγχειρήματος από την άλλη. « Η Εφορεία σου τρώει τα πάντα» δηλώνει μην κρύβοντας ότι η μόνη της έγνοια πια είναι να μπορεί να το καινούργιο της κατάστημα να βγάζει τα έξοδα του, τις υποχρεώσεις του, να αρέσει στον κόσμο και να το προτιμά καθημερινά.

Ζουν με το άγχος της καθημερινότητας σε μια άλλη πόλη. Διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να βάλουν το κλειδί στην πόρτα και ελπίζουν ότι το ρίσκο τους σε εποχή κρίσης θα στεφθεί από επιτυχία. Περνούν στην «αντεπίθεση» ελπίζοντας ότι δεν θα το μετανιώσουν.

Απάντηση