«Διας Budo Academy»:Αθλητισμός και πολιτισμός να ναι

Ο Μιχάλης είναι προπονητής στο Σύλλογο «Διας Budo Academy» στην Κομοτηνή. Διδάσκει πολεμικές τέχνες αλλά υμνεί την ειρήνη, την ομόνοια, την συνεργασία. Οι αθλητές του, παιδιά από τεσσάρων ετών έως 65 χρονών διδάσκονται πώς να πειθαρχούν, πως να ασκούνται και πώς να γυμνάζονται γνωρίζοντας τον άγνωστο κόσμο των πολεμικών τεχνών.

«Ο καθένας έρχεται για τον δικό του λόγο, εμείς εκείνο που πάντα προτρέπουμε είναι να μην κάθεται στο σπίτι κανείς, αντιθέτως να σπεύσει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Μετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα: πειθαρχία, καλή φυσική κατάσταση, υπάκουη στους κανόνες, σεβασμός » δηλώνει ο κος Βένιας σημειώνοντας ότι ο κύριος σκοπός του αθλητή θα πρέπει να είναι η μη βία. «Σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε πρώτα καλούς ανθρώπους για την κοινωνία και μετά αθλητές καλούς που θα πετύχουν διακρίσεις και θα φέρουν μετάλλια».

Έχοντας περάσει χιλιάδες ώρες στα γυμναστήρια γνωρίζει πως το ταλέντο μόνο δεν φτάνει, χρειάζονται καλές βάσεις και καλή υγεία, σωματική και ψυχική. «Επικρατεί μια κατάσταση απαισιοδοξίας στην καθημερινή τους ζωή, οπότε τους βλέπω να έρχονται στο γυμναστήριο και να εκτονώνονται» δηλώνει ο έμπειρος προπονητής σημειώνοντας την ανάγκη οι γονείς να ωθούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. «Οι γονείς θα πρέπει να βγάζουν τα παιδιά τους από το σπίτι και να τα ωθούν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, σιγά-σιγά το δρόμο τους θα το βρουν. Καλό θα τους κάνουν.»

Απάντηση