Παπούτσι από τον τόπο σου…

«Μια πτώση μεγάλη στην αγορά» με τα λόγια αυτά περιγράφουν τις μέρες των εκπτώσεων έως σήμερα οι καταστηματάρχες πώλησης ειδών υπόδησης συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος κοιτά να πάρει ο,τι πιο οικονομικό. «Οι αγορές δύο και τριών ζευγαριών έχουν κοπεί πλέον» δηλώνουν χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ο κόσμος παίρνει το ένα, το αναγκαίο, εκείνο που χρειάζεται.

Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί οι οποίοι αλλάζουν πιο συχνά τα παπούτσια τους.Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αφήνουν τα παπούτσια τους να φθαρούν τελείως και μετά τα αλλάζουν. «έρχονται, φοράνε τα καινούργια και φεύγουν μ’ αυτά αφήνοντας τα παλιά, τρύπια, χαλασμένα, ξεκολλημένα, στα σκουπίδια » δηλώνει χαρακτηριστικά η κα Ευδοκία Γεράκη, υπεύθυνη πωλήσεων σημειώνοντας ότι όλοι ψάχνουν τα πιο οικονομικά.

Παπούτσια από όλα τα σημεία της γης. Παπούτσια σπάνια πια από τον τόπου τους, την Ελλάδα, αλλά αρκετά συχνά made in China. Παπούτσια από 4,99 ευρώ ως 22,99 ευρώ και τα δερμάτινα 45-50 ευρώ. Παρά τις δελεαστικές τιμές, ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας «που κάνει κοιλιά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γνώστες λόγω της αλλαγής της σεζόν. Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι πελάτες. Όπως και οι… «κολλημένοι» με τα παπούτσια. Πώς τους περιγράφουν οι ίδιοι οι πωλητές; «Έρχονται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα και φεύγουν πάντα με δύο –τρία, μπορεί και τέσσερα ζευγάρια παπούτσια.»

Απάντηση