Ανακοίνωση ΜΕΤΑ Ροδόπης για το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Η Παράταξη που εκπροσωπούμε δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αλλαγή πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Ενός Εργατικού Κέντρου που έχει πέσει σε μεγάλη ανυποληψία από τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και από όλη την κοινωνία της Ροδόπης. Οι υπεύθυνοι για την κατάντια του Εργατικού Κέντρου είναι συγκεκριμένοι και είναι αυτοί που το διοικούν απρόσκοπτα επί δεκαετίες, ακόμα κι αν άλλαξαν όνομα ( πρώην ΠΑΣΚΕ, νυν ανεξάρτητοι) και είναι η παράταξη του σημερινού Προέδρου κ. Μαγαλιού.

Κι ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από τους εν λόγω «συνδικαλιστές», όσο κι αν λούφαξαν το τελευταίο διάστημα, που έχασαν τα πολιτικά και άλλα ερείσματά τους, η πραγματικότητα ήρθε να μας διαψεύσει.
Ακούγαμε από τους παλαιότερους, ότι εδώ και χρόνια το Εργατικό Κέντρο και ο Πρόεδρος απασχολούν συνέχεια τα δικαστήρια, με διάφορες υποθέσεις. Δεν γνωρίζαμε όμως, ότι ο Πρόεδρος έχει τόσο μεγάλη αδυναμία στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς τα πρόσφατα περιστατικά το αποδεικνύουν.

Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο σε διαμάχη εργαζόμενου και εργοδότη, υπερασπίζοντας τον εργοδότη. Στην αρχή νομίσαμε ότι πρόκειται για υπερβολές, γιατί όσο και γνωρίζουμε καλά τους συγκεκριμένους κυρίους, αυτή η πράξη μας φάνηκε αδιανόητη. Αλλά η περαιτέρω διερεύνηση δυστυχώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες . Πραγματικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πήγε ως μάρτυρας σε δικαστήριο εναντίον εργαζομένου.
Αλλά το τελευταίο περιστατικό νομίζουμε ότι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο ΔΣ που έγινε, ο Πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση στην εργαζόμενη γραμματέα του ΕΚ, διότι θεωρεί ότι τον προσέβαλε σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιόφωνο. Στην παρατήρησή μας, ότι προσωπικά έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά διαφωνούμε ότι διαφορές τέτοιου είδους λύνονται στα δικαστήρια (ιδιαίτερα από έναν Πρόεδρο ΕΚ), μας ανακοίνωσε ότι ζητάει απόφαση του ΔΣ για να υποβληθεί μήνυση και από το ΕΚ στη εν λόγω εργαζόμενη. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν ντροπή για το πολύπαθο ΕΚ Κομοτηνής και το απορρίψαμε ασυζητητί. Ευτυχώς, προς τιμήν τους, το απέρριψαν και οι άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ) σώζοντας την τιμή του ΕΚ, μια και δεν πέρασε η πρόταση του Προέδρου, παρόλο που δυστυχώς οι σύμβουλοι της (πρώην?) ΠΑΣΚΕ το ψήφισαν.

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο δεν πάει άλλο. Εδώ και πολλά χρόνια αδυνατεί να παίξει το ρόλο του και κυριολεκτικά κατάντησε ένα μαυσωλείο, που επετειακά στις απεργίες μαζεύει τους ελάχιστους συνδικαλιστές.
Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους της Ροδόπης ν’ αντιδράσουν και ν’ αλλάξουν την κατάσταση αυτή, στέλνοντας τους υπεύθυνους εκεί που τους αξίζει, μια και έχουν καταδικαστεί από το λαό της Ροδόπης στην απόλυτη ανυποληψία.

Κομοτηνή 28/02/2016

Απάντηση