Σάπες: Αναζητώντας την χαμένη λάμψη

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά » δηλώνει ο Νίκος Ευκαρπίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Σαπών και σημειώνει «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.»

Προβλήματα χρόνια. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες κάνουν λόγο για απαξίωση της περιοχής από όλους τους φορείς. «Έχουμε κοντά μας μόνο το Δήμο που ακούει τα προβλήματά μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημειώνοντας ότι οι δυνατότητες είναι λίγες στο Δήμο. Το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, του Ειρηνοδικείου, της Δ.Ο.Υ. δημιούργησαν προβλήματα στους κατοίκους και μαρασμό στις επιχειρήσεις. «Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για την επαναλειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, αλλά δυστυχώς τίποτα καλό δεν έγινε.» δηλώνει σημειώνοντας με σκεπτικισμό ότι κάθε χρονιά βρίσκει την αγορά των Σαπών με δέκα, δεκαπέντε καταστήματα λιγότερα. «Τα λουκέτα είναι πολλά. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση έχουμε 120 μέλη, με νέα καταμέτρηση που θα γίνει σύντομα σίγουρα θα είναι λιγότερα, γύρω στα 100 θα είναι ανοικτά».
Όπως δηλώνει ο κος Ευκαρπίδης μεγάλα προβλήματα δημιούργησε το κλείσιμο της ΔΟΥ Σαπών. Η λειτουργία της για πολλά χρόνια έφερνε κόσμο από όλη την περιοχή. Τώρα η αγορά λειτουργεί μια Παρασκευή λόγω της Λαϊκής . «Δεν είναι δυνατόν, μια ολόκληρη Επαρχεία, όπως οι Σάπες, να στηρίζεται σε μια μέρα και στην Λαϊκή της» δηλώνει ο κος Ευκαρπίδης σημειώνοντας με πίκρα το νέο κύμα μετανάστευσης. «Οι νέοι, όσοι μπορούν, φεύγουν. Οι υπόλοιποι το παλεύουμε, αλλά είναι δύσκολα, όποιος μπορεί φεύγει.»

Απάντηση