Ο κουρέας του Αράτου…

Από το 1969 είναι κουρέας. Ακόμη και τα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας, 28 μήνες στην Καστοριά, το ψαλίδι, την χτένα και το ξυράφι δεν το αποχωρίστηκε στιγμή. Ήταν 16 χρονών όταν άνοιξε το κουρείο του. Εκεί τον βρήκαμε να περιποιείται ακούραστος και με το ίδιο κέφι τον πελάτη του.

«Ο «δάσκαλος μου», ο κουρέας που έκατσα δίπλα του για να μάθω την τέχνη, ήταν κουρέας και καφετζής ταυτόχρονα στο χωριό. Εκεί κοντά του έμαθα κι εγώ, σε 1,5 χρόνο, τα μυστικά της τέχνης» δηλώνει ο κος Σαμπρή Ιμπράμογλου σημειώνοντας ότι στα 16 του χρόνια έκανε και το πρώτο του επαγγελματικό βήμα ανοίγοντας το κουρείο του. Λόγω της φυγής πολλών από το χωριό του στο εξωτερικό η πελατεία του έχει μειωθεί, «δύο, τρία, το πολύ πέντε άτομα την ημέρα» δηλώνει σημειώνοντας ότι η έλλειψη χρημάτων τους οδηγεί όλο και πιο σπάνια στο κουρείο του.

«Δόξα το Θεό, έχω υπομονή» δηλώνει ο έμπειρος κουρέας σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν βιάζεται, ίσα-ίσα που δέχεται ό,τι του προσφέρει η μέρα. «Είναι λεπτή η δουλειά μας, χρειάζεται προσοχή, μισή ώρα χρειάζεται σίγουρα το κάθε κεφάλι, δεν είναι εύκολο» δηλώνει συνεχίζοντας να περιποιείται τον πελάτη που έχει μπροστά του.

Απάντηση