Αισιοδοξία και βλέπουμε

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ανδρέας Γκοντίδης απέκτησε το δικό του café snak bar στην Κομοτηνή. Έκανε το μεγάλο επιχειρηματικό βήμα, γνωρίζοντας ότι οι εποχές είναι δύσκολες για τέτοιου είδους ανοίγματα. «Τα πράγματα σήμερα δεν είναι τόσο ευνοϊκά» δηλώνει ο νεαρός επαγγελματίας παραδεχόμενος και εκείνος ότι έχουν επηρεαστεί όλοι τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

«Ο κόσμος σκέφτεται πολύ πριν ξοδέψει ακόμη και ένα ευρώ» δηλώνει σημειώνοντας «ο καφές και το φαγητό βέβαια είναι τα τελευταία που θα κοπούν, αλλά κάποιος που έπινε δύο και τρεις καφέδες την ημέρα, τώρα μένει στον έναν. Θα σκεφτεί πολύ για να παραγγείλει και κάτι ακόμη».

Το άγχος της αυριανής μέρας συντροφεύει τον ίδιο και τους συνεργάτες του. «Η ανασφάλεια είναι μεγάλη» παραδέχεται και συμπληρώνει «Πολλά «αν» συντροφεύουν την καθημερινότητά μας «αν θα υπάρχει δουλειά», «αν θα πληρωθούν οι λογαριασμοί», «αν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε τους μισθούς» ». Πολλά τα «αν», περιορισμένη όμως η κίνηση. «Δύο χρόνια τώρα πολεμάμε κάθε μέρα για το καλύτερο» δηλώνει περιγράφοντας λακωνικά την καθημερινή «μάχη» των ελεύθερων επαγγελματιών. «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον» σπεύδει να δηλώσει προσθέτοντας «η αισιοδοξία είναι μονόδρομος.»

Απάντηση