Έβρος: Αλληλεγγύη Ναι Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών Όχι

Σύσκεψη για τους πρόσφυγες υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2016, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε : «Με αφορμή τις τελευταίες ροές προσφύγων στην περιοχή μας, εξετάσαμε το επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού των υπηρεσιών, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και όλων των εμπλεκομένων φορέων, στη λογική του “προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν”. Θεσμικοί και κοινωνία, είμαστε αλληλέγγυοι, συνεισφέροντας σε ανθρωπιστικό επίπεδο στους πρόσφυγες, αλλά σε κάθε περίπτωση εμμένουμε στη ρητή θέση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Παυλίδη, που αποτελεί και δέσμευση της κυβέρνησης ότι, δεν θα δημιουργηθούν Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών στην περιοχή μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Κώστας Εξακουστός, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Στρατηγός της XII Μ/Κ Μ/Π Γεώργιος Καμπάς , ο Λιμενάρχης Δημήτριος Συμεωνίδης, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Τσακάλης, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Χρήστος Δούκας, ο Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ Λουκάς Γεωργίου, η Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου Ευαγγελία Κοσμαδάκη, εκπρόσωπος του Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου Χρήστος Παπαποστόλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Απάντηση