ΤΑΧΙ με άρωμα γυναίκας

Η Κωνσταντίνα Αθανασίου δουλεύει ως οδηγός ΤΑΧΙ από το 2004 συνεχίζοντας έτσι τη δουλειά του πατέρα της. Έχει ήδη συμπληρώσει στη δουλειά 12 χρόνια. Ελλοχεύουν κίνδυνοι; την ρωτάμε κι αμέσως χαμογελώντας σπεύδει να απαντήσει «Ευτυχώς η Κομοτηνή είναι μια ήσυχη πόλη κι ακόμη δεν έχουμε προβλήματα, όπως επιθέσεις που γίνονται σε οδηγούς ΤΑΧΙ στην Αθήνα.

»
Καθημερινά υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες που μπαίνουν στο ΤΑΧΙ της «οι περισσότεροι όταν μπαίνουν στο ΤΑΧΙ και βλέπουν ότι στο τιμόνι είναι μια γυναίκα εκφράζουν την ικανοποίησή τους. Λένε πως νιώθουν πιο ασφαλείς και πιο οικία.» δηλώνει. Υπάρχει κάτι που σας δυσκολεύει κρατώντας τουλάχιστον οκτώ ώρες καθημερινά το τιμόνι; Την ρωτάμε κι εκείνη απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα δημιουργούν προβλήματα. Συνήθως γίνεται μποτιλιάρισμα από ένα παράνομα παρκαρισμένο όχημα κι εμείς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ανοίξει ο δρόμος».

Δρόμος, αυτοκίνητο, τιμόνι, γυναίκα οδηγός. «Σας έχουν αποδεχθεί ισότιμα οι άνδρες συνάδελφοί σας;» ρωτάμε την κα Κωνσταντίνα Αθανασίου «Ναι! Έχω θητεύσει μάλιστα και ως αντιπρόεδρος στον Σύλλογο μας. Μας δέχονται και οι άνδρες συνάδελφοί μας πλέον». Οπλισμένη με περισσή υπομονή γιατί, όπως λέει, χρειάζεται στην δύσκολη καθημερινότητα της, που την κάνει ακόμη πιο δύσκολη η κατακόρυφα πεσμένη κίνηση, κινείται καθημερινά εντός κι εκτός πόλης. «Τα πρώτα χρόνια που είχα βγει στη δουλειά, δούλευα τέσσερις ώρες και έβγαζα περισσότερα από ότι βγάζω τώρα που εργάζομαι 8 ώρες. Όμως Δόξα το Θεό που έχουμε αυτό που έχουμε γιατί υπάρχουν μαγαζιά που μπορεί να μην πατήσει ούτε ένας πελάτης μέσα. Εμείς κουτσά-στράβα κάτι θα κάνουμε.» Κι αν αναρωτιέστε πώς περνά ο ελεύθερος χρόνος, το διάστημα εκείνο που το ΤΑΧΙ παραμένει στην πιάτσα και ο πελάτης αργεί να φανεί, τότε το μισάνοιχτο βιβλίο δίπλα και το πλέξιμο στην άκρη είναι η απάντηση. «Βρίσκουμε διάφορα πράγματα για να ασχοληθούμε, γιατί όλη μέρα με καφέ και τσιγάρο δεν βγαίνει…»

Απάντηση