Η νέα γυναίκα σήμερα…

«Όσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν άνδρα να περάσει στον επαγγελματικό στίβο, τόσο εύκολο ή δύσκολο είναι και για τη γυναίκα. Απλά στην πορεία, ίσως, να συναντά κάποιες δυσκολίες περισσότερες με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπιζόταν κυρίως παλιότερα, όσο περνούν τα χρόνια κάθε γυναίκα βρίσκει τις ισορροπίες της, τα ζευγάρια εκμοντερνίζονται » δηλώνει η Βασιλική, ελεύθερη επαγγελματίας, συνιδιοκτήτρια των «Roommates». Το ίδιο πιστεύει και η συνεργάτιδά της, επίσης Βασιλική, «σίγουρα για μια γυναίκα υπάρχουν και υποχρεώσεις που έρχονται μετά, οικογένεια, παιδί, αλλά είναι στο χέρι της να μοιράζονται αυτά τα βάρη, να υπάρχει μια ισορροπία σε όλα κι αυτό θεωρώ ότι είναι εύκολο να γίνει πλέον.»

Αναφερόμενες στον επαγγελματικό τομέα δεν παραλείπουν να κάνουν λόγο για τα εμπόδια που συναντά η γυναίκα σήμερα και οι δύο, όμως, θεωρούν ότι η γυναίκα δεν θα πρέπει να σταματά ποτέ να εξελίσσεται. «Θα πρέπει να αναζητά συνεργασίες, στην οικογένεια για παράδειγμα, για να μπορέσει να είναι παρούσα.» δηλώνει η μια Βασιλική, και η άλλη προσθέτει «πρέπει να υπάρχει διάλογος σε μια οικογένεια, κυρίως μεταξύ του ζευγαριού. Η οικογένεια δεν θα πρέπει να θεωρείτε υποχρέωση μόνο της γυναίκας».

Όσον αφορά στη σύγκριση της Ελληνίδας με τις γυναίκες άλλων ευρωπαϊκών χωρών σπεύδουν να προσθέσουν ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, αρκεί να κάνει αυτό που η ίδια θεωρεί σωστό. «Ίσως να ξεφεύγαμε λίγο από το παραδοσιακό πρότυπο, ότι δηλαδή πρέπει να κάνεις ένα παιδί και να μείνεις στο σπίτι, βλέπουμε και ζηλεύουμε ζευγάρια που παίρνουν τις μηχανές ή τα ποδήλατα ή τα τροχόσπιτα και μαζί με τα παιδιά τους ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, που ξεφεύγουν από το αποστειρωμένο περιβάλλον της ελληνίδας μάνας.»

Απάντηση