Ανθισμένες Μανόλιες

Έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν νέους τίτλους σπουδών και να συμμετέχουν σε σεμινάρια εξειδίκευσης ελπίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν να εργαστούν. Η Αθανασία Ναλμπάντη, η Ιωάννα Βεργίδου και η Θεοδώρα Τζιαμπάζη κάνουν όνειρα για το μέλλον διεκδικώντας με πείσμα τις ευκαιρίες που δικαιούνται.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις μια δουλειά. Έχω στείλει δεκάδες φορές το βιογραφικό μου για μια δουλειά, αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση» δηλώνει η Αθανασία Ναλμπάντη και σημειώνει «νομίζω πως αν αποκτήσω κι άλλα προσόντα, θα είναι καλύτερα για το δικό μου μέλλον» δηλώνει μην χάνοντας την πίστη της παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βρει μια έστω προσωρινή απασχόληση. «Δεν με παίρνει από κάτω» δηλώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει να αισιοδοξεί.

Τις δικές της προσπάθειες συνεχίζει η Ιωάννα Βεργίδου, απόφοιτος του ΤΕΙ προσχολικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Περιμένει κάποια προκήρυξη για προσλήψεις για να υποβάλει συμμετοχή. Μέχρι τότε; την ρωτάμε κι απάντα χωρίς δεύτερη σκέψη «συνεχίζω παρακολουθώντας σεμινάρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα». Νιώθει ανασφάλεια, αγωνιά, κάνει υπομονή και περιμένει φροντίζοντας ένα μικρό παιδάκι ίσα-ίσα για να κερδίζει τα προσωπικά της έξοδα.

Κοινωνική ανθρωπολόγος και ιστορικός η Θεοδώρα Τζιαμπάζη έχει διανύσει τις δικές της μεγάλες αποστάσεις εργαζόμενη προσωρινά, διδάσκοντας, παρακολουθώντας καταρτίσεις και σεμινάρια και υποβάλλοντας βιογραφικά. «Είναι πολύ κουραστική διαδικασία» δηλώνει και σημειώνει «Θέλω πάρα πολύ να μπω σε ένα σχολείο και να διδάξω» εκμυστηρεύεται προσθέτοντας ότι στόχος είναι να κάνει τους μαθητές της να «αγαπήσουν τη μάθηση».

Πιστεύουν ότι η οικονομική Κρίση αποτελεί τροχοπέδη, ωστόσο, δεν πτοούνται «κάτι θα γίνει, θα δείς» δηλώνουν με ένα στόμα προσδοκώντας καλύτερες μέρες, ελπίζοντας και προσπαθώντας καθημερινά.

Απάντηση