ΚΕΔΕ: Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στην Καβάλα

“Η Ισότητα στην Πόλη” είναι το θέμα του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών που διοργανώνουν η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Ισότητας την Παρασκευή και το Σάββατο, 1-2 Απριλίου, στην Καβάλα.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό στην καταγραφή, αποτύπωση και συζήτηση της θεσμικής θέσης της αιρετής γυναίκας, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διαδραματίσει.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων, ως οδηγός εδραίωσης των έμφυλων πολιτικών, θα αποτελέσει τη βάση συζήτηση των εργασιών του διήμερου συνέδριου.

Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθεί η πολιτική αντιπροσώπευση – ισόρροπη συμμετοχή των ανδρών και των γυναικών στα όργανα λήψης αποφάσεων, αλλά και η ισότητα των φύλων στις πολιτικές των δήμων. Ξεχωριστή ενότητα είναι το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών και της εμπορίας ανθρώπων.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, ενώ χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ευρωβουλευτής – Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γ. Παυλίδης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 ενώ στις 20.00 θα γίνει η τελετή υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων από τους εκπροσώπους των Δήμων.

πηγή:airetos.gr

Απάντηση