Τι θα γίνει με τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από την Νυμφαία

Ανακοίνωση εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, αναφορά στην «Απάντηση υφυπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ για διέλευση τουριστικών λεωφορείων από συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μακάζα». Όπως υποστηρίζει ο κος Ιλχάν Αχμέτ:

«Καμία δέσμευση από την πλευρά της ελληνικής κυβερνήσεως για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας-Μακάζα στην διέλευση τουριστικών λεωφορείων δεν εμπεριέχει η απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας, στην ερώτηση που υπέβαλλε για το θέμα αυτό ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Στην απάντησή του ο κ. Μάρδας, μεταφέρει την ευθύνη σχεδόν εξολοκλήρου στην βουλγαρική πλευρά, παρά τις αντίθετες εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στην Κομοτηνή με Βούλγαρους αξιωματούχους, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης.

Ο κ. Μάρδας αναφέρεται σε μια γεφυροπλάστιγγα επί βουλγαρικού εδάφους, που δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί, για την οποία από τον Αύγουστο του 2015 η Ελλάδα με Ρηματική Διακοίνωση την αποσυνέδεσε ως προαπαιτούμενο για την διέλευση λεωφορείων, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διέλευση τους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την βουλγαρική πλευρά.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η δημοσιοποίηση οιασδήποτε ημερομηνίας άρσης της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από την συγκεκριμένη διάβαση, δεν μπορεί να γίνει μονομερώς», καταλήγει η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προς τον βουλευτή Ροδόπης, με την επισήμανση ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Να σημειώσουμε μόνο ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης είχε επισημάνει ότι «μετά από τις τεχνικές βελτιώσεις και σε επίπεδο υποδομών στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μακάζα, εναπόκειται πλέον στην πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεων η πραγματοποίηση διελεύσεων τουριστικών λεωφορείων από την συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση έως το τέλος της άνοιξης»…

Απάντηση