Μάθημα στους υγροβιότοπους της Θράκης

Τους πλούσιους υγροβιότοπους της περιοχής της Θράκης επέλεξαν οι μαθητές του Λυκείου Ωραιοκάστου για να συνεχίσουν το μάθημά τους. Τριήμερη εκδρομή στο ΔΕΛΤΑ Νέστου Βιστωνίδα Ισμαρίδα, αλλά και στο ΔΕΛΤΑ του Έβρου και στο δάσος της Δαδιάς, μάθημα στη Φύση για τη Φύση.

«Η επίσκεψή μας είναι ενταγμένη στο πλαίσιο ενός περιβαλλοντικού προγράμματος. Εστιάζουμε στην χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής επιδιώκοντας να την γνωρίσουμε καλύτερα» δηλώνουν οι μαθητές που άδραξαν την ευκαιρία και βρέθηκαν για λίγες ώρες στην Κομοτηνή. «Η δική μας ομάδα εστιάζει στα πτηνά, οπότε θα επισκεφτούμε και υγροβιότοπους και το δάσος της Δαδιάς για τους Μαυρόγυπες που βρίσκουν εκεί καταφύγιο. » δηλώνουν μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους για τον πλούτο που συνάντησαν στο Πόρτο Λάγος και στην λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας.

Πόρτο Λάγος, Βιστωνίδα, Ισμαρίδα, Δέλτα Έβρου, Δαδιά και μετά στάση στο Σουφλί για τους μεταξοσκώληκες του. «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το πόσο πλούσια είναι η Ελλάδα με τους υγροβιότοπους της » δηλώνουν οι μαθητές που δεν παραλείπουν να σημειώσουν τον φιλόξενο τρόπο με τον οποίο τους υποδέχονται οι κάτοικοι της Θράκης, αλλά και την ανάγκη προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος, «του ξεχωριστού πλούτου με τον οποίο είναι προικισμένη η χώρα μας», όπως σωστά επισημαίνουν.

Απάντηση