Κομοτηνή: Ώρα για τουρισμό

Τις δικές του προτάσεις στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κατέθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Πουρτσίδης σημειώνοντας έγκαιρα τον κίνδυνο της μη σωστής αξιοποίησης των χιλιάδων Βουλγάρων και Ρουμάνων επισκεπτών που αναμένεται να διέλθουν και φέτος από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και πιο συγκεκριμένα από το Τελωνείο της Νυμφαίας.

«Καλό είναι ο δήμος να ξεκινήσει από τα πιο απλά τοποθετώντας μια πινακίδα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα που θα καλωσορίζει και θα αποχαιρετά σε διάφορες γλώσσες τους διερχόμενους τουρίστες» δηλώνει και προσθέτει «είναι σημαντικό σε εκείνο ακριβώς το χώρο να τοποθετηθεί ένα μικρό περίπτερο ενημέρωσης από όπου θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό, χάρτης, τουριστικό έντυπο, ακόμη –ακόμη και δωρεάν δείγματα τοπικών προϊόντων της περιοχής, ώστε οι διερχόμενοι επισκέπτες να παίρνουν μια μικρή “γεύση” του τόπου».

Σύμφωνα με τον κ. Πουρτσίδη υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά της προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, της κας Στογιαννίδου. «Το μόνο αναπτυξιακό αποκούμπι για τη χώρα μας είναι ο Τουρισμός, αυτόν πρέπει να αξιοποιήσει, όσο το μπορεί και η Ροδόπη» δηλώνει ο κος Πουρτσίδης καλώντας τόσο τους αιρετούς όσο και τους επαγγελματίες να δείξουν καλύτερα αντανακλαστικά. «Με καλύτερη οργάνωση μπορούν να αποφευχθούν και φαινόμενα κλοπών, όπως αυτά που ζήσαμε πέρσι, όταν όλες οι ομπρέλες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος στην παραλιακή ζωή κλάπηκαν « δηλώνει ο κος Πουρτσίδης ευχόμενος η φετινή θερινή περίοδος να μην αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τους επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής.

Απάντηση