Κομοτηνή: Πιο φθηνή επαγγελματική στέγη

«Οι τιμές ενοικίασης της επαγγελματικής στέγης στην Κομοτηνή έχουν πέσει » δηλώνει ο επαγγελματίας εστιάτορας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αντώνης Καμπουρίδης σημειώνοντας ότι τα χρόνια της Κρίσης σημειώθηκε και κάτι θετικό για τους επαγγελματίες. «Νομίζω ότι θα μπορούσε η μείωση να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα τα ενοίκια των καταστημάτων » δηλώνει προσθέτοντας ότι μόνο με τέτοιου είδους κινήσεις θα μπορούσαν να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ανοικτές.

«Ο τζίρος των επιχειρήσεων σημείωσε πτώση πάνω από 60% κι αυτό το ξέρουν όλοι» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο οι εισπράξεις «κύλησαν ακόμη πιο κάτω». Έτσι, οι όποιες θετικές παρεμβάσεις από την πλευρά του Κράτους κρίνονται απαραίτητες. «Πρέπει και οι ενοικιαστές να είναι τυπικοί και να καταβάλουν κανονικά τα ενοίκια» σπεύδει να επισημάνει ο κ. Καμπουρίδης παραδεχόμενος ότι υπάρχουν πάντα κι εκείνοι που δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες κι αφήνοντας ενοίκια απλήρωτα.

Λόγω της παρουσίας των φοιτητών η Κομοτηνή εξακολουθεί να είναι ακριβή πόλη παραδέχεται ο επαγγελματίας «οι τιμές δεν πέφτουν, τόσο όσο θα έπεφταν σε μια άλλη επαρχιακή πόλη » δηλώνει ο κ. Καμπουρίδης αποκαλύπτοντας , ωστόσο, ότι η κατανάλωση από την πλευρά των φοιτητών έχει επίσης σημειώσει πτώση «όταν δεν έχουν οι γονείς, δεν θα έχουν και οι φοιτητές. Πριν την Κρίση ξόδευαν 500 και 600 και 700 ευρώ, τώρα αυτά είναι τα χρήματα που μπαίνουν συνολικά στο σπίτι » τονίζει σημειώνοντας ότι με προσφορές και δελεαστικές τιμές προσπαθούν να έλξουν τους φοιτητές στα καταστήματά τους.

Απάντηση