Έφερναν από τη Βουλγαρία λαθραία τσιγάρα και φυτοφάρμακα

«Ξέχασε» να δηλώσει τις επτά κούτες με συνολικά 68 πακέτα τσιγάρων που έφερνε από την πατρίδα του, ένας νεαρός που έφτασε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης της Νυμφαίας για να περάσει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και το πλήρωσε με τη σύλληψή του!

Κατά την έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε ο 26χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και κατασχέθηκαν για να σταλούν στο Τελωνείο και να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Ο νεαρός Βούλγαρος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

*** Με ανάλογες κατηγορίες παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης ένας 69χρονος Έλληνας που ακολούθησε το ίδιο… δρομολόγιο, ερχόμενος από τη Βουλγαρία με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας. Οι αστυνομικοί που το ερεύνησαν, βρήκαν μέσα δυο δοχεία και μια συσκευασία με συνολικά επτά λίτρα φυτοπροστατευτικών προϊόντων τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής και κατασχέθηκαν.

Απάντηση