Κομοτηνή Ώρα για ΠΡΑΤΤΩ…

Μετά από τριάντα χρόνια μάχιμη δικηγορία η Έλπη Μπλεκάτση αποφάσισε να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη βρίσκοντας να κάνει πράγματα, που, όπως λέει « εσωτερικά σε εκφράζουν πιο πολύ ». Πρόεδρος της Πολιτικής Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ του ν. Ροδόπης παρατηρεί τις ανάγκες της κοινωνίας να έχουν αυξηθεί. «Όλοι έχουμε ανάγκες και όλοι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «ελπίζω με τις μικρές μας προσπάθειες να αλλάξουν οι ζωές κάποιων ανθρώπων προς το καλύτερο».

Βήμα πρώτο το Κοινωνικό Ιατρείο. «Ένα χρόνο βλέπω και δεν πιστεύω στα μάτια μου με την ανταπόκριση του κόσμου» δηλώνει σημειώνοντας πόσο καμιά φορά «καρποφορεί» να προσφέρει ο καθένας το μικρό του λιθαράκι. «Ένα λιθαράκι δίπλα στο δήμο, δίπλα στην περιφέρεια, στους επαγγελματίες, στην τοπική κοινωνία μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα.»

Όπως δηλώνει η κα Πρόεδρος «από το να καθόμαστε στο σπίτι μας και να γκρινιάζουμε συνεχώς δεν θα γίνουν ποτέ πράγματα». Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει στους κατοίκους της Κομοτηνής δεν απέχει από αυτό που η ίδια κάνει «να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε, να σηκωθούμε από τις πολυθρόνες μας και ο καθένας να πλαισιώσει εθελοντικά σχήματα που ο καθένας θεωρεί ότι τον καλύπτουν.»

Απάντηση