Κομοτηνή: Στα Σύμβολα της Ροδόπης

140 οικογένειες στα Σύμβολα της Ροδόπης ασχολούνται με την καλλιέργεια καπνού και βάμβακος. «Τίποτα δεν πάει καλά» δηλώνει ο κος Φεβζή σημειώνοντας ότι το κόστος ανεβαίνει , αλλά η τιμή των αγροτικών προϊόντων μένει καθηλωμένη.

Κι όσοι επιχείρησαν να αλλάξουν παραγωγή σπέρνοντας και ηλιόσπορο το έχουν ήδη μετανιώσει, καθώς, παρά την ποιότητά τους, παραμένουν απούλητα στις αποθήκες των παραγωγών. «Δυστυχώς οι έμποροι προμηθεύονται όσα τους χρειάζονται από Τουρκία και Βουλγαρία και τα ελληνικά μένουν απούλητα » δηλώνει ο Θρακιώτης παραγωγός αποκαλύπτοντας την στάση των εμπόρων «Κι αυτά τα λίγα που αγόρασαν κοίταξαν να τα πάρουν με χαμηλή τιμή κι όχι στην αξία που πραγματικά είχαν».

Ήδη οι πρώτοι νέοι από τα Σύμβολα της Ροδόπης έχουν αρχίσει ήδη να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. «Τι άλλο να έκαναν έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τη ζωή των αγροτών;» αναρωτιέται ο κος Φεβζή μην πιστεύοντας κι εκείνος ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο στη ζωή των αγροτών της Ροδόπης. «Αν έβρισκαν δουλειά στον τόπο τους, δεν θα κάθονταν; Όμως, όπου κι αν πας να ζητήσεις δουλειά, δουλειά δεν υπάρχει. Και η γη δεν μπορεί να σε θρέψει πια » παρατηρεί ο κος Φεβζή που φοβάται, όπως λέει, μην ερημώσει και το δικό του χωριό.

Απάντηση