Σάπες: Ένας μικρός Γολγοθάς…

Η Όλγα Κουγιουμτζίδου είναι μητέρα ενός κοριτσιού 12 χρονών. Τα τελευταία 10 χρόνια, μετά τον χωρισμό και στην συνέχεια το θάνατο του άνδρα της, την μεγαλώνει μόνη της. «Δεν έχω κάποιο εισόδημα από τον σύζυγο να με στηρίζει οικονομικά, ούτε κάποιος άλλος από τη δική μου οικογένεια μπορεί να το κάνει» δηλώνει. Έτσι, όπως λέει, αναγκάζεται να δουλεύει περιστασιακά σε όποιες δουλειές βρει και να στηρίζεται στα διάφορα βοηθήματα που κατά καιρούς δίνονται στις άπορες – μονογονεϊκές οικογένειες.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δουλεύω μόνο ένα Σαββατοκύριακο, βγάζω σαράντα ευρώ και μ ΄αυτά θα πρέπει να περάσω όλη την εβδομάδα» δηλώνει μην κρύβοντας ότι δυσκολεύεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της μικρής. Η Όλγα και η 12χρονη κόρης της δεν έχουν ούτε ένα κανονικό σπίτι και οι δύο μένουν στα λυόμενα των Σαπών. «Πάλι καλά που δεν έχω νοίκια να πληρώνω » δηλώνει σημειώνοντας ότι τα προβλήματα ποτέ δεν λείπουν άλλοτε με τις παγωνιές κι άλλοτε με τις βροχές και το κρύο. Εκείνο, όμως, που την αγχώνει περισσότερο είναι τι θα γίνει η κόρη της αν της συμβεί κάτι κακό; «Κάθε φορά που αρρωσταίνω σκέφτομαι τι θα γίνει το παιδί» δηλώνει μην κρύβοντας το άγχος της.

Ωστόσο, η Όλγα Κουγιουμτζίδου δεν το βάζει κάτω, αγωνίζεται καθημερινά σημειώνοντας ότι «κάθε γυναίκα έχει το δικό της Γολγοθά να ανέβει, εγώ έχω πέσει αμέτρητες φορές κάτω και πάλι σηκώθηκα, πολλές μάνες δεν το βάζουν κάτω. Από μικρή ήμουν μέσα στα προβλήματα με την μητέρα μου άρρωστη κι εμένα να φροντίζω ως μεγαλύτερη τις αδερφές μου, οπότε ξέρω από μάχες » δηλώνει σπεύδοντας να προσθέσει «μόνο που βλέπω το χαμόγελο της κόρης μου μου φτάνει».

Απάντηση