Κομοτηνή: Η Φοιτητούπολη των ονείρων τους

Όταν πέρασαν στην Κομοτηνή είχαν την ανησυχία γι αυτό που τους περίμενε στην άγνωστη γι αυτούς Θράκη. Τώρα, που τα μαθήματα ένα μετά το άλλο τελειώνουν και η στιγμή της αποχώρησης πλησιάζει, αφήνουν τα δάκρυα τους να κυλήσουν χωρίς να κρύβουν την λύπη τους. Λόγω της Κρίσης και της οικονομικής στενότητας επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα μαθήματα που τους έχουν απομείνει με στόχο να ολοκληρώσουν γρήγορα τις σπουδές τους. «Αυτό που μας ενδιαφέρει πια είναι να ολοκληρώσουμε με τις υποχρεώσεις μας» δηλώνει η Ελένη φοιτήτρια στο Τμήμα Ιστορίας – Εθνολογίας με μόλις δύο μαθήματα να έχουν απομείνει μέχρις ότου πάρει το πτυχίο της.

«Τα πρώτα έτη πηγαίναμε στη Σχολή, αλλά σε όχι και τόσο τακτά διαστήματα» δηλώνει η Ελένη σημειώνοντας ότι δεν έλειψαν ούτε οι ωραίες στιγμές, ούτε και οι πιο στενάχωρες. «Στενάχωρες γιατί;» ρωτάμε για να σπεύσει να προσθέσει «Φιλίες δεν κράτησαν, ερωτικές απογοητεύσεις υπήρξαν, δηλαδή ό,τι συμβαίνει στη ζωή και σε ωριμάζουν. Στην Κομοτηνή ωριμάσαμε και φύγαμε από την φιλοσοφία του σχολείου και προχωρήσαμε πολύ».

Το επόμενο βήμα της Ελένης ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών για να καταφέρει να εργαστεί ως φιλόλογος σε σχολείο. Ωστόσο, αν δεν τα καταφέρει, θα αρχίσει να σκέφτεται τη λύση της μετανάστευσης σε Σουηδία, Αγγλία, ή Ιταλία όπως λέει. «Πάντως», σπεύδει να διευκρινίσει, «πρώτα θα προσπαθήσω στην Ελλάδα, γιατί τώρα όλοι μας εδώ πρέπει να μείνουμε, μας χρειάζεται η χώρα μας.»

Απάντηση