Κομοτηνή: Από σχολικοί φύλακες ανειδίκευτοι τραυματιοφορείς

Από το χώρο των Σχολείων βρέθηκαν σ’ αυτόν των Νοσοκομείων. Οι σχολικοί φύλακες δουλεύουν ως τραυματιοφορείς ψάχνοντας διεξόδους που θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο τους. «Είμαστε τελείως ανειδίκευτοι και θεωρούμε πολύ παράλογο αυτό που έκανε ο κος Μητσοτάκης με τον Άδωνη.

Η κινητικότητα τους ανέτρεψε την ζωή μας» δηλώνει 60χρονη εργαζόμενη που τα τελευταία δύο χρόνια είδε τα πάνω κάτω στη ζωή της. «Αξιολογηθήκαμε και με κάποια κριτήρια, κοινωνικά, τίτλοι σπουδών βρεθήκαμε να το «παίζουμε» τραυματιοφορείς χωρίς καμία ειδίκευση» δηλώνει και σημειώνει ότι καλούνται ακόμη και να προσφέρουν υπηρεσίες νοσηλευτικής. «Μας έδειξαν πολύ λίγα, τα οποία εγώ δεν μπόρεσα να εφαρμόσω, είχα γίνει νοσοκόμα της συμφοράς» παραδέχεται και εξηγεί πως μετά βρέθηκε στο Τηλεφωνείο και μετά στην κουζίνα του Νοσοκομείου. «Ψυχολογικά είμαστε όλοι πολύ πεσμένοι» δηλώνει σημειώνοντας «δεν υπάρχει λογική μια γυναίκα 50 και 60 ετών να βρίσκεται σε μια δουλειά για την οποία δεν έχει διδαχθεί το παραμικρό.»

Όπως ισχυρίζονται οι σχολικοί σύμβουλοι από τη μια το παρήγορο είναι ότι έχουν εργασία σε καιρό Κρίσης, από την άλλη η εργασία αυτή τους γεμίζει άγχος, ανασφάλεια και τους οδηγεί στην απογοήτευση, καθώς, όπως λένε, «αν δεν καταρτιστείς σε ένα αντικείμενο, αν δεν περάσεις κάποια σεμινάρια κι αν δεν έχεις τις αντοχές, δεν μπορείς να τα καταφέρεις .»

Οκτώ πρώην σχολικοί φύλακες, νυν εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες περιμένουν δύο χρόνια τώρα –από τη στιγμή της επαναπρόσληψής τους και μετά- να γυρίσουν πίσω στο αρχικό τους πόστο. «Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις και εξακολουθούμε να ταλαιπωρούμαστε» δηλώνουν σημειώνοντας πως εκκρεμεί μια δικαστική απόφαση, καθώς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. «Ζούμε με την ελπίδα ότι θα γυρίσουμε πίσω στις δουλειές μας γιατί τώρα είμαστε σε ένα ξένο περιβάλλον, παρά τη σωστή συμπεριφορά που έχουμε από τους νέους μας συναδέλφους.»

Απάντηση