Η αγάπη και η αλληλεγγύη επουλώνει τις πληγές

Ιερουργεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Μόντε, o πατέρας Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ιερά Μητρόπολη της Ουγκάντας είναι υπεύθυνος σε τέσσερις Ενορίες της περιοχής και παράλληλα φροντίζει για την σίτιση 1200 απόρων παιδιών, από τα οποία τα 670 μένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί.

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για μένα όταν καλούμαι να αποφασίσω ποιό από τα παιδιά θα μείνει και ποιό θα φύγει και τούτο γιατί όλα έχουν ανάγκη» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος σκιαγραφώντας τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα του λόγω των πολέμων, της φτώχειας και των άλλων προβλημάτων.

«Πολλοί γονείς αυτών των παιδιών αντιμετωπίζουν την μάστιγα του AIDS με αποτέλεσμα τα ίδια να μένουν μόνα κι αβοήθητα.» δηλώνει μην κρύβοντας την ανακούφιση του κάθε φορά που ένα χέρι βοηθείας απλώνεται από τη Θράκη. Στα χώματα της πατρίδας του, όπως λέει, τη γη της περιοχής του την καλλιεργούν με τη βοήθεια ενός τρακτέρ που στάλθηκε δώρο από την Ροδόπη, χάρη στην αλληλεγγύη των κατοίκων της περιοχής. «Είναι σημαντικό να μπορείς να δώσεις σ’ αυτά τα παιδιά που χαμογελούν, παρά τα προβλήματα, ένα πιάτο φαγητό, ένα κατάλυμα για να κοιμηθούν, αλλά το πιο σημαντικό είναι να τους δώσεις τη δυνατότητα να μορφωθούν και να τους μάθεις το Λόγο του Θεού.» Όπως δηλώνει ο ακούραστος ιερέας από την Ουγκάντα, μόνο η αγάπη του Θεού κι αλληλεγγύη των ανθρώπων μπορεί να επουλώσει τις πληγές των ανθρώπων που έχει ανοίξει ο πόλεμος, η βία κι η φτώχεια.

Απάντηση